V Sázavě jsme vylovili tři body!

21.09.2014 11:33

FK Sázava - MSK    0:1 (0:0)

Hodinu před utkáním se Sázavou prohnala velmi vydatná přeháňka, která za hřiště udělala doslova rybník. Utkání tedy moc krásy nepobralo, ale pro nás bylo vítězné! Jediný gól utkání dal chvíli po přestávce Lakatoš. 

Na první šanci utkání se dlouho nečekalo, vytvořili si jí sázavští fotbalisté. Po přesném centru do vápna hlavičkoval z dobré pozice domácí útočník, ale Ježek byl připraven. Hra se poté vyvíjela vesměs pouze mezi vápny, těžký terén většinou znemožnil větší snahu o kombinaci. Ve 20. minutě si vypracovali velkou příležitost naši hráči. Krejza prostrčil míč do uličky na Mlynku, který byl sám před domácím gólmanem, ten ho však vychytal. Dalších patnáct minut byl náš tým lepším, ale naše šance končily buďto zblokovanou střelou nebo jako v případě Zajíčkovi dalekonosné střely v náručí domácího brankáře. Domácí zahrozili jen pár dlouhými míči do našeho vápna, ale naše defenziva pracovala spolehlivě. Poločas skončil bez branek.

Nástup do druhé půle se povedl našemu týmu. Již po osmi minutách se dostal za obranu opět Mlynka, jeho střelu mu dokázal domácí brankář ještě zneškodnit, ale na dorážku Lakatoše už byl krátky - 0:1. Po hodině si naši hráči vynutili standardní situaci z dobrých dvaceti metrů od sázavské brány, ale Hofman trefil pouze zeď. Chvíli na to se na hranici našeho vápna pískala ruka Musila. Domácí hráč zkusil chytrou střelou podstřelit zeď, ale Ježek stál správně a míč uschoval v rukavicích. S blížícím se koncem vrhi domácí všechny své síly do útoku. Čtvrthodiny před koncem přišla asi jejich největší příležitost. Dlouhý balon si na vápně našel domácí kanonýr Švec, dostal se sám před Ježka, který ale stihl vyrazit jeho první střelu a následně zlikvidovat i dorážku. V 88. minutě jsme domácím sebrali míč a od půlky pelášil Jíra s Lukešem defacto sami na brankáře. Jíra předložil před prázdnou branku Lukešovi, míč se mu ale zastavil v kaluži, takže nestihl zavěsit, ale ještě si stihl míč dobře pokrýt a domácí brankář ho fauloval. Pískala se penalta. Míč si na puntík postavil Horák, ale proti brankáři neuspěl. Domácí měli tedy ještě šanci na body, ale naši hráči už žádné komplikace nedopustili a po konečném hvizdu sudího se mohli radovat z vítězství!

Nutno říci, že předzápasový déšť prakticky smazal kvality fotbalistů obou týmu a utkání bylo spíše o vyhrávání vzdušných soubojů a většího důrazu ve vápně. Nám se to v tomto utkání dařilo lépe než domácím a tak jsme asi zaslouženě odjížděli spokojení se třemi body!

Branka: 53. Lakatoš.

MSK: Ježek - Zajíček, Hofman (C), Horák, Musil - Lakatoš, Krejza, Radačovský, Pokorný (77. Špetlík) - Jíra - Mlynka (60. Lukeš).

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.