Po více jak roce tři body z venčí!!

03.09.2012 12:35

SK Benešov B - MSK    0:2 (0:0)

Utkání ve kterém jsme byli aktivnější a i nebezpečnější rozhodl ve druhém poločase Jíra. Těsně před koncem utkání chytil Ježek penaltu za stavu 1:0 a z posledního útoku v zápase upravil Jíra na konečný stav. Konečně jsme tak prolomili prokletí, kdy jsme více jak rok nezvítězili na hřišti soupeře!!

Začátek zápasu byl spíše opatrný a oba soupeři čekali co ten druhý předvede. Postupem času se však začali naši hráči tlačit více před soupeřovu branku a vytvářeli si nebezpečné příležitosti. První naši vážnější šanci měl Hofman, ale jeho tvrdý volej skončil vedle. Domácí hrozili většinou ze standardních situací, ale ty naše defenziva s klidem odvracela. Po dvaceti minutách se do dobré šance dostával Jíra, jeho střelu však zblokoval obránce a domácí gólman míč v klidu zkrotil. Stále naši hráči drželi více míč na kopačkách a pěknou kombinací si vytvářeli šance, domácí po zisku míče se upínali spíše k nakopávaným balonům na důrazné útočníky, jenže ve vzduchu kraloval Špetlík, takže moc úspěchů tato taktika nepřinášela. Do poločasu se ještě v dobrých příležitostech obejvili Radačovský a Jíra, ale bohužel ani jeden z nich nemířil přesně. Poločas tedy skončil bez branek.

Do druhé půle však naši hráči vlétli a to už benešovská obrana nemohla ustát. Nejprve se ještě Jíra hlavou zastřeloval, když jen těsně minul. Chvíli poté se řítil sám na brankáře Lakatoš, nejprve zkoušel nahrát před prázdnou bránu Jírovi, míč však zablokoval obránce zpátku k Lakatošovi, jehož následná střela šla pouze do boční sítě. V 53. minutě jsme se však už mohli radovat. Bejdův rohový kop našel přesně hlavu osamoceného Jíry, kterému nedělalo problém poslat míč do sítě -0:1. Po hodině hry byl v další obrovské šanci Lakatoš, ale trefil pouze tyč. Domácí vystřídali a poslali do útoku vysoké hráče a jejich taktika byla jasná, hned po zisku míče ho poslat dopředu. V tuto chvíli byli domácí o něco lepším týmem a naši hráči se spíše soustředili na dobrou obranu. Prozatím největší šanci měli benešovští po rohovém kopu, kdy se domácí hráč snažil překvapit Ježka přímo točeným míčem do branku, Ježek byl však včas na správném místě a míč vyrazil. Když už se schylovalo ke konci utkání tak přišla naše chyba na půlce hřiště, rychlý protiútok domácích. Ten však pouze za cenu faulu v pokutovém území hasil Sameš a rozhodčí neváhal a odpískal penaltu. Ježek vystihl směr a střelu vytáhl na tyč od které se mu pak míč odrazil zpátky do náruče! To běžel 88. minuta. V nastavení se pak potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Černý se na vápně uvolnil a přesným centrem našel Jíru, který opět zamířil přesně a uzavřel skóré utkání -0:2. Hned po rozehrávce ukončil sudí zápas.

Konečně jsme tedy prolomili prokletí venkovního hřiště, naposledy jsme totiž zvítězili 22.5.2011(!!!), tehdy to bylo na hřišti Radimi v poměru 3:0.

Branky: 53. a 90+2. Jíra

Diváci: 50

MSK: Ježek - Zajíček, Bejda, Špetlík, Sameš - Radačovský, Hofman (C), Bajer, Lakatoš R. - Lukeš (70. Matouš, 86. Černý), Jíra

Benešov B: Stareček - Braný, Kondáš, Hroch, J. Páv - Zvěřina (62. F. Jendele), P. Štěpán, Krejza, Mařinec - Němeček (65. Svoboda), Voráček (55. Benák).

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.