Úspěšné vykročení do jarní části!

09.03.2014 19:47

MSK - FK Dobrovice B    1:0 (1:0)

Derby utkání hráné před solidní diváckou návštěvou začalo z obou stran opatrně. Po půlhodině hry dal první a také jediný gól, novic v našich barvách, Musil. Ve druhé půli jsme sice přidali druhý gól, ale pro offside nebyl uznán. Pět minut před koncem byl vyloučen hostující stoper Mrvík a hosté už se do tlaku nedostali. 

Začátek zápas se nesl především v opatrnosti obou týmů, hrálo se spíše mezi vápny. Hosté prakticky po celý zápas praktikovali styl dlouhých nákopů za naši obranu, ta ale s klidem tyto situace řešila. S postupem času se začali více osmělovat naši hráči. Po čtvrthodině hry měl velkou šanci Jíra, ale bohužel svou střelu namířil pouze do tyče dobrovické branky. Hosté hrozili především ze standardních situací, tak jako ve dvacáté minutě, kdy si na roh naběhl Mrvík, ale svou hlavičku poslal nad branku. Ve 28. minutě už přišel gólový okamžik. Zajíček se výborně vydal po levé straně atakovat hostujícího Mrvíka, ten odkopem pouze trefil právě Zajíčka, který se dostal s míčem do vápna a stříleným centrem našel před prázdnou brankou Musila a ten procpal míč do sítě - 1:0. Gól naše hráče pochopitelně nakopl, ale naše šance končily vedle hostující branky. Posledních pět minut první půle patřilo našim hostům, kteří si vypracovali mírný tlak. Největší šance přišla ve 43. minutě, kdy se Bulíř na levé straně dobře uvolnil přes Zajíčka, svým centrem našel přesně hlavu svého spoluhráče ve vápně, míč směřující do branky však vyškrábl Ježek nad břevno. Z následného rohu se ještě hosté dostali ke střele, ta ale skončila vedle naší branky.

Do druhé půle nastoupili dobrovičtí s cílem rychle smazat náš náskok a jejich úsilí se viditelně zvýšilo. Opět platilo, že nejvíce šancí si vytvářeli ze standardních situací. Nejprve, exligový, Gába z velkého vápna přestřelil i ochrannou síť za naší brankou, aby o chvíli později tentýž hráč nepropálil skrumáž těl před Ježkovou brankou. Po hodině hry jsme si vypracovali standardní situaci z dobré pozice. Bejdův centr našel přesně Špetlíkovu hlavu, gólman jeho hlavičku vyrazil přesně k Zajíčkovi, který dostal míč do sítě, ale bohužel gól nebyl pro offside uznán. Hosté stále praktikovali stejný styl, tedy dlouhé nakopávané míče, ale stále bez efektu. Pět minut před koncem přišla další komplikace pro snahu našich hostů, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen stoper Mrvík. Do žádného stálého tlaku už se tedy dobrovičtí nedostali a po konečném hvizdu sudího jsme se mohli radovat z důležitých tří bodů!

V utkání perfektně pracovala naše obrana, škoda jen neproměněných šancí, které jsme si vypracovali, nicméně tři body zůstaly doma a to je důležité!

Branka: 28. Musil.

Diváci: 220.

Sestava MSK: Ježek - Zajíček, Horák, Bejda, Špetlík - Klain (83. Lukeš), Hofman, Krejza, Hrdina (C), Musil (74. Lakatoš) - Jíra.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.