V Horkách bez bodu

05.10.2014 17:06

FC Horky n/Jiz. - MSK    2:1 (1:1)

V Horkách nás čekalo těžké utkání. Do vedení nás v úvodu zápasu dostal Jíra, který využil chybu v domácí defenzivě. Bohužel ani ne za deset minut bylo vyrovnáno. Domácí proměnili pokutový kop. Hned na začátku druhého poločasu strhnul vedení na domácí stranu Cepka, a ikdyž bylo do konce zápasu ještě dost šancí na obou stranách, skóré už se neměnilo. 

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči, kteří si vytvořili tlak. V prvním náznaku šance se octil, bývalý náš hráč, Hrdina, ale jeho střelu dokázal Horák zblokovat. Po deseti minutách se dostal do velké šance horecký Cepka, ale Ježek jeho střelu vytáhl nad břevno. Ve 12. minutě padl první gól zápasu, trochu překvapivě ale do domácí brány. Zajíček poslal dlouhý míč za domácí obranu, brankář špatně odhadl situaci a pohotový Jíra zakončoval do prázdné branky -0:1. Domácí tlak tím tedy ustal, ale jenom na chvíli. Běžela 20. minuta, Cepka u rohového praporku vyškolil Pokorného, následně poslal střílený centr do vápna, kde po souboji s Bejdou upadl domácí hráč a sudí odpískal penaltu. K její exekuci se postavil domácí kapitán Kohout a s přehledem vyrovnal -1:1. Po této brance se konečně naši hráči pomalu dostávali do utkání a začali být nebezpeční. Zejména po standardních situacích. Z jedné takové nalezl Hofman svým centrem Zajíčkovu hlavu, ten ale orazítkoval pouze tyč! Chvíli poté se branková konstrukce třásla znovu, a opět za domácím brankářem, tentokrát na tyči skončila Jírova hlavička. Ve 40. minutě se horečtí hráči dostali do rychlého protiútoku, kdy Hrdina našel na vápně zcela volného Třasáka, jeho bombu z voleje však Ježek zlikvidoval. Do konce poločasu ještě zkoušeli pozornost domácího brankáře Hofman s Bejdou, ale jejich dalekonosné střely se mezi tyče nevešly. Poločas tedy skončil za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán a netrvalo to ani tři minuty a strhli vedení na svou stranu. Dlouhým míčem ze středu pole našel Třasák přesně naběhnutého Cepku, který se dostal za záda Musila a křížnou přízemní ranou prostřelil Ježka -2:1. Tato situace velela našemu týmu především k ofenzivě a tak se v naší obraně otevírala vrátka. V 56. minutě běžel domácí Zelinka sám na Ježka, ten jeho ránu stihl vyrazit nad branku. Po hodině hry se po Ježkově dlouhém výkopu a vyhraném souboji Jíry s domácím obráncem, ocitl v dobré šanci střídající Mlynka, ale jeho ráně chyběla přesnost. Dále potom zkoušel své štěstí Horák, ale jeho rána z velké dálky skončila jen v ochranné síti za bránou. Poté se opět dvakrát do úniku dostal Zelinka, ale opět to byl Ježek, kdo byl úspěšnější. Naše útočné snahy se stupňovaly, ale bohužel jsme nedokázali trefil branku. V 81. minutě mohlo být rozhodnuto. Po pravé straně hřiště potáhl míč domácí záložník, svůj centr nesměroval přesně na hlavu Cepky, ale Ježek skvělým zákrokem do protipohybu jeho hlavičku vytěsnil mimo svou svatyni. Utkání spělo k svému konci, ještě jednu šanci jsme si však vypracovali. Mladíček Vegricht byl faulován u rohového praporku. Do vápná domácích se tedy vydal i gólman Ježek. Hofman poslal dobrý centr, který si hlavou našel právě Ježek, ale bohužel svou hlavičku nasměroval nad branku! Po této šanci ukončil, ne moc přesný, sudí Vlk utkání.

I když naši hráči nepodali v tomto utkání optimální výkon, tak minimálně bod by si možná zasloužili, bohužel jsme neproměnili některé slibné příležitosti, a tak jsme odešli po delší době poraženi.

Branky: 20. Kohout z pen., 48. Cepka - 12. Jíra.

MSK: Ježek - Zajíček, Horák, Hofman (C), Musil - Lakatoš, Krejza, Bejda (55. Mlynka), Radačovský (48. Vegricht), Pokorný (75. Špetlík) - Jíra.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.