V derby vítězně!

07.04.2013 09:52

SK Bakov n. Jiz. - MSK    0:2 (0:1)

V tomto derby utkání se hrál fotbal nevelké úrovně, ovšem náš tým byl po celé utkání tím lepším na hřišti. Po celé utkání jsme hráli do bakovského defenzivního bloku, ale naštěstí se nám podařilo dát do poločasu branku. Ve druhém poločase museli tedy i domácí hrát dopředu, ale prakticky si nevytvořili šanci. Čtvrt hodiny před koncem jsme přidali ještě pojišťující gól a bylo rozhodnuto.

Toto utkání probíhalo už od jeho začátku přesně podle našich předpokladů, tedy defenzivním pojetím domácích. Byli to však bakovští, kteří měli dvě slibné šance. Nejprve po naší ztrátě míče, se balon dostal až na domácího Vaňka, který běžel sám na Ježka, ale branku netrefil. Po čtvrthodině hry měli domácí druhou a také poslední šanci zápasu. Po standardní situaci se dostal domácí hráč z hranice penalty k zakončení, ale vysoko Ježkovu branku přestřelil. Poté už to byl jen náš tým který byl v tomto zápase nebezpečný. Domácí brankář měl od 20. minuty hodně práce. Bohužel jsme se dlouho nemohli prosadit. S bezgólovým stavem hnul až chvíli před poločasem kanonýr Jíra, který dostal balon ve vápně, a lehce tečovanou umístěnou střelou poslal míč do sítě - 0:1. Do poločasu jsme mohli dát ještě druhý gól, konkrétně Lukeš. Domácí brankář Majzlan, svým odkopem trefil pouze Lukeše, který se ho snažil z velké dálky přehodit, Majzlan však míč, padající do prázdné branky, stihl lapit. To bylo z první půle vše.

Ve druhém poločase jsme chtěli svůj náskok pojistit a také jsme tak hráli. Domácí se s míčem skoro nepotkali a to nemluvě o tom, že se nedostali skoro z vlastní poloviny hřiště. Soupeř se z našeho sevření osvobozoval dlouhými odkopy od branky. Nám se však dlouho nedařilo dát kýžený druhý gól a pomalu se do našich myslí mohla vkrádat již často ohraná písnička, náš drtivý tlak, soupeřův ojedinělý útok a gól v naší síti. Ovšem to v tomto utkání naštěstí neplatilo a v 78. minutě v našem rychlém přečíslení bakovské obrany, Jíra našel Klaina, který si ve vápně ještě zasekl míč do středu hřiště a nekompromisně poslal míč do sítě - 0:2. Poté už se utkání dohrávalo prakticky z povinnosti. Po konečném hvizdu jsme se tedy mohli radovat z vítězství 2:0. Vítězství je o to sladší, že bylo v derby na horké bakovské půdě.

V této sezoně jsme tedy potvrdili svou formu na hřištích soupeřů a zvítězili jsme tak již po šesté z devíti zápasů! Tím více nás může mrzet fakt, že na domácí půdě jsme poztráceli zbytečně spoustu bodů a čelo tabulky je tak dosti vzdálené. Vše můžeme napravit tento týden, kdy nejprve ve středu 10.4. (dohrávka 17. kola) hostíme lídra z Polep a poté v neděli 14.4. Jíloviště, které se nachází na 2. místě tabulky.

Branky: 40. Jíra, 78. Klain.

Diváci: 160

MSK: Ježek - Zajíček J., Hofman (C) (60. Hrdina), Horák, Špetlík (89. Altman) - Klain, Bejda S., Bajer, Radačovský - Lukeš (86. Pokorný), Jíra.

SK Bakov: Majzlan - Smetana (82.Beránek), Sedláček (C), Flodrman, Bláha L. - Vaněk, Zajíček O. (63.Kvapil), Frélich, Hammer - Resl, Gregor (63.Bejda P.).

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.