Opět se ukázal obrázek českého fotbalu!

11.06.2012 11:37

FK Čáslav B - MSK    2:1 (1:0)

Naši hráči zajížděli k předposlednímu kolu na hřiště čáslavské rezervy. Doufali, že si zahrají v klidu kvalitní fotbal bez jakýchkoliv okolních vlivů, bohužel to bylo jen naše zbožné přání. To co se dělo na hřišti nemá s objektivně řízeným utkáním nic společného!!! Čáslavští dali góly pouze z penalt!!!!Nutno říci, že hodně vymyšlených!! Zejména druhá penalta v 96.!!!! minutě, když rozhodčí nastavoval čtyři minuty, byla z oblasti sci-fi!!!!

Pořádně znechucení odjížděli naši hráči ze hřiště v Čáslavi, ale začněme od začátku.

Kvůli hustému celodennímu dešti se utkání přeložilo na umělou trávu, ale to nebyla první zpráva, která nás tento den zaskočila. Od počátku utkání byli domácí o něco aktivnější, ale výrazněji naší bránu nedokázali ohrozit. Takto to de facto probíhalo celý první poločas. Naši hráči se dostávali před branku hostí jen sporadicky. Umělá tráva v Čáslavi je o něco menší než-li klasické hřiště, a tak na hrátky s míčem nebyl nikdy velký prostor. Ovšem asi od poloviny první půle jsme začínali pomalu ale jistě zjišťovat, že dnes proti nám nestojí jenom soupeř, nýbrž i trojice sudích. Začínalo to pomalu, kdy začali otáčet auty, rohové kopy a postupně začal narůstat i počet otočených či neodpískaných faulů na naše hráče. Ve 39. minutě přišel první gól. Domácí útočník Špičák si zpracovával míč na hranici našeho vápna, když ho ovšem dostoupil Bajer a míč mu v souboji ukopl, tak se teatrálně skácel s křikem k zemi a hlavní rozhodčí odpískal penaltu!!! To hned jak zaregistroval zmíněný Špičák, tak vyskočil rychle na nohy a hned si bral balon, že jde onu penaltu kopat. Ježek sice vystihl směr, ale penalta byla dostatečně prudká a umístěná, že rozvlnila naší síť - 1:0. Do konce poločasu se již nic významného nestalo.

Do druhé půle jsme však nastoupili jako vyměnění a byli jsme to právě my, kteří diktovali tempo hry. Domácí si vytvořili pár šancí, ale naše pozorná obrana v čele s Ježkem všechny eliminovala. Začala nám fungovat také akce, kdy Ježek dlouhým nákopem hledal Lukeše, který výborně vyhrával hlavy a posouval na rozběhnutého Klaina a ten dával velmi nebezpečné centry před domácí bránu, bohužel však bez gólového efektu. Po hodině hry opět Ježek dlouhým nákopem našel Lukeše, který prodloužil na Jíru, ten si balon dobře zpracoval a vyslal dobrou ránu, bohužel však pouze do tyče! Za dalších pár minut to byl opět Jíra, který si skvěle naběhl před domácí branku, našel si hlavou centr od Sameše, ale bohužel opět jen orazítkoval tyč! V 70. minutě přišla další naše obrovská příležitost. Klain opět skvěle centroval, tentokrát si skvěle naběhl Zajíček, jeho prudkou hlavičku však skvěle zlikvidoval domácí brankář. V druhé půli už prakticky neexistoval odpískaný faul proti domácí brance a tak jsme museli těžit jen ze svých kombinačních akcí. V 85. mintuě už však přišel zasloužený gól v domácí síti! Nohýnek si počkal na vápně na odražený balon a následou střelou ho bezproblému poslal do domácí svatyně- 1:1! Ovšem poté co se začalo dít za ještě prapodivnější věci než které se děly do té doby, to člověk nevěřícně kroutí hlavou. Za oněch zbývajících minut do konce zápasu rozhodčí nařídil snad dvacet standardních sitaucí proti naší brance. Jasné fauly domácích naprosto přehlížel a naše i pramalé šťouchnutí do soupeře hned trestal standardkou. Naše obrana však odolávala s přehledem. V 90. minutě hlavní sudí ukazoval nastavení čtyř minut, jenže se bohužel hrálo daleko déle, jednoduše řečeno do té doby než se domácí dostanou do vápna, aby mohl zapískat penaltu a darovat jim tři body. A když běžela už 96.!!! minuta, tak se dostal Špičák do vápna, míč mu utekl do zámezí, ale opět svým "bravurním" divadelním kouskem s obrovským křikem skočil na zem, aniž by se ho kdokoliv z našich hráčů dotkl a k našemu zděšení hlavní "sudí" zapískal druhou penaltu! Na hřišti se poté strhla obrovská mela. K penaltě si opět stoupl herec dne Špíčák a i druhou proměnil- 2:1. Samozřejmě hned po rozehrání rozhodčí zapískal konec.

Bohužel se opět ukázalo v jakém bahně je český fotbal! Hold můžeme jen doufat, že už se stane něco zásadního a český fotbal bude bez takovýchto tlaků z vyšších míst, jak by měl daný zápas dopadnout. Bohužel pro dobrotu na žebrotu!

MSK: Ježek - Sameš, Hofman (C), Zajíček, Bajer (87. Hájek) - Klain, Krejza, Hrdina, Radačovský - Lukeš (72. Nohýnek), Jíra

Branka MSK: 85. Nohýnek

Divácí: 50

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.